werken in contact

‘Werken in contact’ met Inge Scheepens

“De methode ‘Werken in contact’ ondersteunt leven in vrijheid,” vertelt Inge Scheepens enthousiast. Op 8 en 10 december verzorgt zij een masterclass vanuit het programma Leven in Vrijheid op twee locaties van Pluryn. “Met ‘Werken in contact’ geef je vanuit een menslievende houding vorm aan je professie. Met de theorie en achtergrondinformatie in je hoofd maak je vanuit je hart en met een accepterende houding echt contact met de ander.”

 

Tijdens en na haar universitaire studie specialiseerde Inge zich in het signaleren en doorbreken van niet-dienende gedragspatronen. “Ik heb ervaren dat een gelijkwaardig contact gebaseerd op vertrouwen en plezier een zeer voedende basis is voor groei en een beter welbevinden. Een van de RVE-managers zag de potentie van mijn aanpak met name op het gebied van “Leven in Vrijheid”. Vandaar dat ik nu de kans krijg ‘Werken in contact’ verder vorm te geven binnen Pluryn,” vertelt Inge.

 

Contact maken

“Bij werken in contact word je (opnieuw) uitgenodigd te vertrouwen op je eigen authenticiteit en creativiteit. Ik zie dat er veel winst te behalen is door niet alleen vanuit de bestaande structuur, systemen en protocollen te werken maar meer vanuit het gevoel af te stemmen op de cliënt.” De Masterclass besteedt aandacht aan hoe je, ondanks destructief gedrag of heftige emoties, toch sterk bij jezelf kunt blijven en de ander kunt helpen groeien.

 

"Met ‘Werken in contact’ geef je vanuit een menslievende houding vorm aan je professie"

 

Casus

Kun je een voorbeeld geven? Inge: “Bij werken in contact stel ik vragen als: wat heb je nodig, waarom ben je zo boos, hoe kan ik je helpen?, en zoek ik naar de genialiteit van diegene die voor me zit. Daarnaast ga ik altijd voor mijn doel om een fijn contact samen te hebben. Van daaruit kijken we welke groei er mogelijk is. Zonder teveel op details in te gaan, noem ik de casus van een man die een alledaagse, essentiële ADL-handeling weigert. Je hoeft dan niet voor dwang te kiezen. Het begon met hem te leren kennen, toen werd duidelijk dat zijn gedrag door angst gedreven was. Je accepteert dan dat het zo is, stelt gerust en probeert het vertrouwen te winnen en dat als drijfveer te gebruiken. Zo help je de ander om een stap verder te zetten.”

 

Vorm masterclass

Wat kunnen deelnemers verwachten van deze masterclass? “Het wordt een actieve sessie waarin naast theoretische uitleg geoefend wordt met het ervaren van ‘werken in contact’.”

 

Voor wie is deze masterclass?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in waarom en hoe je tot wezenlijk contact komt. En voor wie gelooft dat afstemming, liefde en plezier sterker aanwezig mogen zijn in de zorg.

 

Waar en wanneer?

8 december: 10.00-12.00 (J72, Sint Jorisstraat 72, Nijmegen)
10 december: 10.00-12.00 (De Hoenderloo Groep, vergaderzaal Hoogzit, Kampheuvellaan 34, Hoenderloo)

 

Gepubliceerd op: 9 november 2015

Geen reacties

Plaats een reactie