Leven in Vrijheid

Leven in Vrijheid

Leonardo Da Vinci schreef; wanneer je één van de levenselementen altijd achterna gaat in je keuzes, dat dat de weg naar geluk is. Dus bijvoorbeeld kiezen voor de vakantie waarbij je de meeste pure schoonheid kan ervaren. (andere elementen naast schoonheid zijn bijv: wijsheid, vrijheid, liefde etc.)

 

Van jongs af aan wist ik, dat ‘vrijheid’ bij mij bovenaan dat lijstje staat. Geen idee waarom, maar ik wist het.

 

Nu op 5 mei heb ik nog eens nagedacht, wat vrijheid voor mij betekent.

 

♥ Ervaren wie ik ben, met alles erop en eraan …. maar juist ook zonder dat alles.
♥ Mijn leven vormgeven, zoals ik het wil, van binnenuit, dus niet,wat ik DENK hoe het leven zou moeten zijn; maar afstemmen op mezelf en daar gehoor aan geven.

 

Daarbij kom je natuurlijk ook dingen tegen, waarnaar je verlangt, maar waarbij ‘je hoofd’ 100.000 prachtige tegenargumenten heeft klaarstaan, om het vooral niet te doen. Leer dat te herkennen, don’t fall for that.

 

Wij, in Nederland, hebben de luxe dat we in zo’n vrij land leven. Daar ben ik zo dankbaar voor en voel daarom ook vaak, tegenover de mensen die niet in vrijheid kunnen leven, dat ik ten volle van mijn vrijheid wil genieten. Jezus, echt, kijk naar wat we hebben, in wat voor een prachtig land we wonen, hoeveel er wordt gegeven en hoeveel er mogelijk is.

 

We kunnen klagen wat we willen, maar wanneer jij die vrijheid niet voelt, is het UP TO YOU dat JIJ je leven gaat leiden, zoals jij het wilt. En begin met kiezen voor vrijheid a la Leonardo.

 

Stop the shit and let’s go!

 

Hoe?

 

♥ Maak van vrijheid iedere dag je prioriteit.
♥ Je niet laten vormen door welk systeem of persoon dan ook. Doe wat jij wilt en geniet van de dagelijkse dingen, die daarbij horen. Kiezen voor jezelf vanuit werkelijke liefde, gaat trouwens nooit ten koste van een ander of de omgeving.
♥  LUISTER naar jezelf, wat geeft je lijf nu aan? Wat zeg je nu precies tegen jezelf? Waar heb je behoefte aan? Maak een praatje met jezelf, beetje gek misschien, maar wel nodig.

 

En zo zijn er nog 100.000 tips en tricks, om de weg naar vrijheid te beschrijven. Maar vrijheid zit juist in de eenvoud, in het kleine. Geen tips uitvoeren op daadkracht. Het is juist ook laten wat er op dit moment is, even uitblazen; dit is het.

 

Ik wens jou alle vrijheid (in je zoektocht) toe, met extra dankbaarheid voor vandaag.

 

Liefs, Inge

 

Oh ja!: mijn nieuwe youtube kanaal is er, word nu gratis abonnee.
Knip en plak deze link in de browser en je bent er.
https://www.youtube.com/channel/UCJkr2SaSpWf_DKOz48RK45g/featured

Geen reacties

Plaats een reactie